Piederības sajūta Eiropas Savienībai Gulbenes un Rīgas novadā - Drīliņa, Una (Latvijas Universitāte, 2013)
2004. gadā Latvija pievienojās ES, kā rezultātā latvieši kļūva par ES pilsoņiem. Darba mērķis - izpētīt Gulbenes un Rīgas iedzīvotāju piederības sajūtu ES. Darba autore izvēlējās šo tēmu ar nolūku izpētīt – kāda tad ir mūsu piederības sajūta ES – cik tā ir spēcīga vai vāja? Darbā tiek izvirzīti šādi uzdevumi - noskaidrot piederības kā identitātes teorētiskos skatījumos; aplūkot Latvijas integerāciju ES; Izpētīt piederības sajūtu ES Gulbenes un Rīgas novadu iedzīvotāju skatījumā. Darbā piederības sajūta tiek skatīta no identitātes matricas - dažādu autoru Lai uzzinātu sabiedrības viedokli tiek izmantota anketēšana. Izvirzītā Hipotēze pierādījās – Gulbenes un Rīgas novadu respondenti nejūtas piederīgi ES. Vairākums respondentu atdzīst, ka ES neietekmē ne viņu, ne arī viņu ģimenes dzīvi.

Latvia joined the European Union (EU) on 1 May 2004, as a result Latvians became the EU citizens. The aim is explore Gulbenes and Rigas inhabitants sense of belonging to the EU. The author chose this topic with a view to explore - what is our sense of belonging to the EU - as it is strong or weak? The reaserch paper following tasks are - find out belonging as an identity theoretical views; look at Latvian integration into the EU; Explore the sense of belonging to the EU in Gulbenes and Riga regions citizens perspectives. The work a sense of belonging are viewed from the identity matrix – in different authors perspectives. Questionnaires are used to find out the public opinion.The forward hypothesis are proved - Gulbene and Riga regions respondents do not feel belonging to the EU.The majority of respondents agree that the EU's does not affect him and his family.
The sense of belonging to the European Union in Riga and Gulbene Region
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)