Farmaceitiskās aprūpes kvalitāte un tās uzlabošanas iespējas uzņēmumā "Euroaptieka" - Zatlere, Ruta (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba mērķis ir izpētīt farmaceitiskās aprūpes kvalitāti uzņēmumā SIA “Euroaptieka”, izstrādāt priekšlikumus farmaceitiskās aprūpes kvalitātes uzlabošanai, izanalizēt farmaceitu viedokli par farmaceitiskās aprūpes kvalitātes sniegšanu, kā arī veikt izpēti par farmceitiskās aprūpes kvalitāti no klientu viedokļa, izanalizējot klientu aptauju, un izstrādāt priekšlikumus farmaceitiskās aprūpes kvalitātes uzlabošanai gan uzņēmumiem, gan farmaceitiem, gan arī Latvijas Farmaceitu biedrībai (LFB). Bakalaura darba mērķa sasniegšanai tika izvirzīti šādi uzdevumi: 1)izanalizēt Farmaceitiskās aprūpes likumu un tā nostādnes Latvijas likumdošanā; 2)izanalizēt LFB aptaujas anketu un uzzināt farmaceitu viedokli par farmaceitiskās aprūpes kvalitāti Latvijā; 3)izstrādāt aptaujas anketu un uzzināt pacientu viedokli par farmaceitiskās aprūpes kvalitāti un tās saņemšanu Latvijā; 4)izanalizēt pasaules praksi saistībā ar farmaceitiskās aprūpes kvalitāti; 5)izdarīt secinājumus un izvirzīt priekšlikumus. Bakalaura darba teorētiskajā daļā tika apskatīta likumdošana, Ministru kabineta noteikumi un Latvijas Farmaceitu biedrības izstrādātie standarti par farmaceitiskās aprūpes kvalitāti Latvijā. Bakalaura darba pētnieciskajā daļā tika veikts pētījums, kura laikā tika atklāts, ka Latvijas iedzīvotāji ir apmierināti ar farmaceitiskās aprūpes kvalitāti un sniegtajiem pakalpojumiem, savukārt, kā liecina Latvijas Farmaceitu biedrības sniegtā 2018. gada aptauja, tad farmaceitiem farmaceitisko aprūpi visbūtiskāk traucē sniegt darba organizācija aptiekā. Pētījuma metode: kvantitatīvā pētīšanas metode – aptauja, Likerta skala , Atslēgvārdi: farmaceitiskās aprūpes kvalitāte, farmaceits, klīniskais farmaceits, kvalitāte.

The aim of the Bachelor's thesis is to study the quality of pharmaceutical care in the company SIA “Euroaptieka”. As well as developing proposals for improving the quality of pharmaceutical care, analyzing the opinion of pharmacists on the quality of pharmaceutical care, as well as conducting research on the quality of pharmaceutical care from the clients' point of view, analyzing the client survey and making proposals for improvement of the quality of pharmaceutical care for both, pharmacists and Latvian pharmacists. Society. In order to achieve the goal of the Bachelor's work the following tasks were set: 1) to get acquainted with the Law on Pharmaceutical Care and its positions in Latvian legislation; 2) analyze the questionnaire of the LFB and find out the opinion of pharmacists about the quality of pharmaceutical care in Latvia; 3) to develop a questionnaire and find out the patients' opinion about the quality of pharmaceutical care and its receipt in Latvia; 4) analyze global practice regarding quality of pharmaceutical care; 5) draw conclusions and make proposals. The theoretical part of the Bachelor's thesis covered legislation, regulations of the Cabinet of Ministers and standards developed by the Latvian Pharmacists Association for the quality of pharmaceutical care in Latvia. Research Method: Quantitative Research Method – Survey, Keywords: quality of pharmaceutical care, pharmacist, clinical pharmacist, quality.
Quality of pharmaceutical care and opportunities for improvement in Euroaptieka
Keywords: Vadībzinātne; farmaceitiskās aprūpes kvalitāte; kvalitāte; klīniskais farmaceits; farmaceits