Aizaugošu palieņu zālāju atjaunošanās dabas parkā "Dvietes paliene" pļaušanas un ganīšanas ietekmē - Skukauska, Evita (Latvijas Universitāte, 2017)
Kopā kopš 2004. gada Latvijā ir atjaunoti vairāk nekā 7000 ha dabisko zālāju. Lielākā daļa no tiem atjaunoti dažādu projektu ietvaros. Bakalaura darbā skaidrots atjaunoto Dvietes palienes zālāju stāvoklis, inventarizējot zālājus dabā un veicot intervijas ar zālāju īpašniekiem. Pētījuma rezultātā noskaidrots, ka zālāju atjaunošanās Dvietes palienē norit veiksmīgi. Atslēgas vārdi: palieņu zālāji, Dvietes paliene, inventarizācija, intervijas, pašreizējais stāvoklis.

More than 7000 ha of natural grasslands in Latvia have been restored since 2004. Most of them have been restored in different projects. In these Bachelor theses the condition of restored grasslands in “ Dvietes paliene” is explained through the data that collected when inventories were made and also interviews with the owners of these areas were made. Research result was shown that grasslands in both areas are being restored successfully. Key words: floodplain grasslands, Dvietes paliene, inventory, interviews, current state.
An impact of mowing and grassing in the Nature Park "Dvietes paliene" on restoration of overgrown floodplains grasslands
Keywords: Ģeogrāfija; palieņu zālāji; Dvietes paliene; inventarizācija; intervijas; pašreizējais stāvoklis