Tūrisma nodevas administrēšanas atbalsta informācijas sistēma - Langmanis, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2023)
Kvalifikācijas darba ietvaros tika aprakstīta un izstrādāta daļa no datu bāzes TUNIS datu bāžu pārvaldības sistēmā PostgreSQL 14 un portāla latvija.lv e-pakalpojuma ar kodu EP233, kas ļauj lietotājam: reģistrēt esošu tūristu mītni vai paziņot par tūristu un atpūtnieku uzņemšanas uzsākšanu jaunā tūristu mītnē, norādot konkrētus kadastra objektus, labot reģistrētas tūristu mītnes pamatdatus un tās objektu sastāvu un datus, iesniegt ikmēneša pārskatus par uzņemtajiem tūristiem un atpūtniekiem, paziņot par uzņemšanas pārtraukšanu tūristu mītnē un apskatīt lietotājam piederošo tūristu mītņu sarakstu, kur katrai uzrāda sarakstu ar tās kadastra objektiem un iesniegtiem pārskatiem. Darba ietvaros arī tika izstrādātas skices platformā FIGMA, loģiskais datu bāzes modelis un fiziskais datu bāzes modelis, balstoties uz uzņēmuma SIA “ZZ Dats” kolēģu sākotnējām versijām. Darba mērķis ir izveidot daļu no portāla latvija.lv e-pakalpojuma, kas atbilst Rīgas domes saistošajiem noteikumiem Nr. RD-22-173-sn “Par pašvaldības nodevu par atpūtnieku un tūristu uzņemšanu Rīgā”.

As a part of the qualification work, a part of the database TUNIS in the database management system PostgreSQL 14 and e-service of the portal latvija.lv with the code EP233 was described and created, which allows a user to: register an existing tourist accommodation or inform of the start of accommodation in a new tourist accommodation, further specifying cadastre objects, modify basic data and objects of a registered tourist accommodation, submit monthly reports about accommodated tourists and vacationers, inform of the end of accommodation in an tourist accommodation, and view a list of tourist accommodations belonging to the user, where for each a list of its cadastre objects and submitted reports are shown. Also as a part of the qualification work, sketches in platform FIGMA, logical database model, and physical database model were created based on initial versions created by colleagues of the company SIA “ZZ Dats”. The aim of the work is to create a part of the e-service of the portal latvija.lv which conforms to binding regulation Nr. RD-22-173-sn issued by Riga City Council named in Latvian “Par pašvaldības nodevu par atpūtnieku un tūristu uzņemšanu Rīgā”.
Information System for the Support of Tourism Tax Administration
Keywords: Datorzinātne; PostgreSQL; latvija.lv; e-pakalpojums; React; tūrisma nodeva