VAS Latvijas pasts zīmola aktīvisms - Vārpa, Gundega (Latvijas Universitāte, 2020)
Maģistra darba VAS Latvijas pasts zīmola aktīvisms mērķis ir veikt VAS Latvijas pasts zīmola aktīvisma izvērtējumu organizācijas konkurētspējas kontekstā, kā arī izstrādāt priekšlikumus zīmola ietekmības nostiprināšanai organizācijas pakalpojumu piedāvājumā. Mērķa sasniegšanai darba teorētiskajā daļā tiek pētīts zīmola aktīvisma jēdziens un tā izpratne Latvijā un pasaulē, zīmola aktīvisma nozīme lietotāju izvēlē un pasta pakalpojumu saņemšanā, kā arī aktuālākās tendences zīmola aktīvisma attīstībā. Maģistra darbam izvirzīts pētījuma jautājums – vai pasta pakalpojumu lietotāji atšķirīgās vecuma grupās izvēlas VAS Latvijas Pasts pakalpojumus tikai atkarībā no cenas, pakalpojumu pieejamības un kvalitātes vai arī to izvēli nosaka VAS Latvijas pasts zīmola aktīvisma atsevišķas izpausmes vai to trūkums? Maģistra darbs sastāv no ievada, trīs izvērstām nodaļām, secinājumiem, priekšlikumiem, izmantotās literatūras saraksta un pielikumiem. Darba pamatteksts izklāstīts 75 lappusēs. Darbā iekļauti 15 attēli un pieci pielikumi. Literatūras sarakstā iekļautas 78 vienības.

Master’s Thesis Brand Activism of JSC Latvijas Pasts is aimed at the assessment of brand activism of JSC Latvijas Pasts in the context of competition, as well as at the elaboration of proposals for strengthening brand awareness in the services offered by the organization. In the theoretical part of the Thesis, the author examines the term of brand activism, its understanding in Latvia and globally, the importance of brand activism in costumers’ choices and delivery of postal services, as well as the most up-to-date tendencies in the development of brand activism. The research question of the Master’s Thesis is defined as following: do the users of postal services in different age groups choose the services of JSC Latvijas Pasts only depending on the price, availability of services and quality or their choice is determined by certain manifestations of JSC Latvijas pasts brand activism or the lack of it? The Master’s Thesis consists of an introduction, three chapters, conclusions, proposals, bibliography and annexes. The core text of the Thesis covers 77 pages. The Thesis also contains 15 figures and five annexes. The Bibliography contains 78 entities.
State Joint Stock Company Latvijas Pasts Brand Activism
Keywords: Vadībzinātne; zīmola aktīvisms; publiskā sektora organizācija; valsts uzņēmums; pasta nozare; sabiedrības vērtības