Organizācijas pilsoniskās uzvedības un uztvertās darba drošības atšķirības nepilna laika un pilna laika strādājošiem - Kušnere, Zanda (Latvijas Universitāte, 2007)
Pētījuma mērķis ir noskaidrot vai pastāv atšķirības starp pilna laika un nepilna laika strādājošo organizācijas pilsonisko uzvedību un uztverto darba drošību, noteikt vai pastāv saistības starp organizācijas pilsonisko uzvedību un uztverto darba drošību gan pilna laika, gan nepilna laika strādājošajiem. Pētījumā arī tika noskaidrots vai organizācijas pilsoniskajā uzvedībā un uztvertajā darba drošībā pastāv dzimumatšķirības. Pētījums tiek balstīt uz Organa, Podsakova, Makenzija (Organ, 1988, Podsakoff & MacKenzie, 1998) u.c. autoru izstrādāto koncepciju par organizācijas pilsonisko uzvedību. Analizējot uztverto darba drošību, kā pamats tika ņemts Heisa (Hayes, 1998) veiktās atziņas. Pētījumā piedalījās 108 respondenti, kuri tika sadalīti divās grupās pilna laika strādājošie un nepilna laika strādājošie. Starp tiem 51 vīrietis un 57 sievietes. Organizācijas pilsoniskā uzvedība tika mērīta, izmantojot Podsakofa, Makenzija, Moormana un Fettera (Podsakoff, MacKenzie, Moorman & Fetter, 1990), izstrādātā 5 faktoru organizācijas pilsoniskās uzvedības mērījumu skalu (Organizational citizenship behavior Scale), kas arī maģistra darba ietvaros tika adaptēta. Uztvertās darba drošības mērīšanai tika izmantota Heisa (Hayes, 1998) izveidotā 5 faktoru darba drošības skala (Work safety scale) (Hayes, Perander, Smecko, & Trask, 1998), kas maģistra darba ietvaros tika adaptēta. Atšķirību noteikšanai tika izmantots Stjudenta t – tests, saistību noteikšanai Pīrsona korelācijas koeficients, atšķirību noteikšanai starp saistībām tika izmantots Fišera – z kritērijs. Pētījuma rezultātā tika konstatētas, ka starp pilna un nepilna laika strādājošajiem pastāv atšķirības organizācijas pilsoniskās uzvedības faktorā – apzinīgums un uztvertās darba drošības faktoru – darba drošības nodrošinājums. Saistības tika konstatētas nepilna laika strādājošajiem starp kolēģu drošību un organizācijas pilsoniskās uzvedības faktoriem – apzinīgumu un pilsoņa tikumu. Starp vadības drošību un apzinīgumu, laipnību un pilsoņa tikumu. Starp darba drošības nodrošinājumu un apzinīgumu, pilsoņa tikumu, un starp apmierinātību ar drošības programmu un altruismu, apzinīgumu, laipnību. Pilna laika strādājošajiem tika konstatētas saistības starp darba kolēģu drošību un altruismu, apzinīgumu, laipnību un pilsoņa tikumu. Dzimumatšķirības tika konstatētas organizācijas pilsoniskās uzvedības faktoros - altruisms, laipnība, pilsoņa tikums, darba kolēģu drošība un darba drošības nodrošinājums. Atslēgas vārdi: organizācijas pilsoniskā uzvedība, uztvertā darba drošība, dzimums, pilna laika strādājošie, nepilna laika strādājošie.

The aim of the study is to discover if there exists differences between full-time and part-time employee Organizational citizenship behavior and Perception of work safety, clarify if there is a correlation between Organizational citizenship behavior and Perception of work safety for full-time employees and part-time employees. In this study also was clarified if there is Organizational citizenship behavior and Perception of work safety in gender differences. The study is based on Organ, Podsakoff & MacKenzie and other author conceptions about Organizational citizenship behavior. Hayes’ concept was used to analyze the Perception of work safety. The 108 respondents that took part in this study were divided into full-time and part-time employees. The two groups were made up of 51 men and 57 women. In 1990, 5 factors of Organizational citizenship behavior Scale were developed that were adapted in within the framework of this master work. Organizational citizenship behavior was measured using Podsakoff, MacKenzie, Moorman & Fetter. To measure the Perception of work safety was used Hayes, 1998, developed 5 factors Work safety scale (Hayes, Perander, Smecko, & Trask, 1998). Pearson`s correlation coefficient was used to measure S - test and to measure differences between correlations F - test was used. The study established that between full-time and part-time employees exists differences in Organizational citizenship behavior factor – management safety practices and Perception of work safety factor– management safety practices. Correlation was established between part-time employees in coworker safety and Organizational citizenship behavior factors – conscientiousness and civic virtue. Also correlation was between supervision safety and conscientiousness, courtesy and civic virtue. Correlation between management safety practices and conscientiousness, civic virtue, and between conscientiousness with job safety program and altruism, conscientiousness, courtesy. To full-time employees was found correlation between coworker safety and altruism, conscientiousness, courtesy and civic virtue. Gender differences were found in Organizational citizenship behavior factors – altruism, civic virtue, coworker job safety and management safety practices. Key words: Organizational citizenship behavior, Perception of work safety, gender, full-time employees, part-time employees.
Differences of Civil Behavior in Organization and Perceived Job Safety for Full-Time and Part-Time Workers
Keywords: Psiholoģija