Lignocelulozes pirolīzes blakusprodukti kā antioksidantu avots - Volkova, Evita (Latvijas Universitāte, 2022)
Lignocelulozes pirolīzes blakusprodukti kā antioksidantu avots. Evita Volkova, zinātniskie vadītāji Dr. chem. Arturs Vīksna (LU ĶF) un pētniece Dr. chem. Kristīne Meile (LVKĶI). Bakalaura darba saturs: 31 lappuses, 9 attēli, 20 tabulas, 21 literatūras avoti, 3 pielikumi, Latviešu valodā. Darbā ir veikta antioksidantu aktivitātes noteikšana lignocelulozes pirolīzes blakusproduktiem, izmantojot DFPH radikāli, kā arī noteikts kopējo fenolu daudzums, izmantojot Folina-Čikalto metodi. Antioksidantu aktivitāte un kopējo fenolu daudzums tika noteikts, izmantojot spektrofotometriju un augstefektīvo šķidruma hromatogrāfiju. PIROLĪZE, ANTIOKSIDANTI, SPEKTROFOTOMETRIJA, ŠĶIDRUMA HROMATOGRĀFIJA

Lignocellulose pyrolysis by-products as a source of antioxidants. Evita Volkova, scientific supervisors Dr. chem. Arturs Vīksna (LU ĶF) and researcher Dr. chem. Kristīne Meile (LVKĶI). Bachelors work content: 31 pages, 9 figures, 20 tables, 21 literature sources, 3 attachments, in Latvian. The work has carried out a determination of antioxidant activity for lignocellulose pyrolysis by-products using the DPPH assay, as well as the total amount of phenols using the Folin-Ciocalteu method. Antioxidant activity and total amount of phenol were determined using spectrophotometry and high performance liquid chromatography. PYROLYSIS, ANTIOXIDANTS, SPECTROPHOTOMETRY, LIQUID CHROMATOGRAPHY
Lignocellulose pyrolysis by-products as a source of antioxidants
Keywords: Ķīmija; PIROLĪZE; ANTIOKSIDANTI; SPEKTROFOTOMETRIJA; ŠĶIDRUMA HROMATOGRĀFIJA