Proben von Schriftzügen liefländischen Urkunden und Handschriften vom J. [1300] bis zum J. 1561 sorgfältig zusam[m]en getragen und erläutert von Johann Christoph Brotze - Brotze, Johann Christoph (My University, 1799)
18.gs. izskaņā J.K. Broce vienlaikus strādāja pie Rīgas rātes Iekšējā un Ārējā arhīva dokumentu norakstu pagatavošanas Rīgas rātes pasūtījumā (1786-1807) un pie vairākiem izrakstu un norakstu apkopojumiem savai kolekcijai, kam izejmateriālu deva dokumentu studijas kā Rīgas rātes arhīvā, tā Vidzemes bruņniecības arhīvā, baznīcu arhīvos, privātkolekcijās, muižu dokumentu krājumos. Šādi tapuši arī Broces manuskripti Sylloge diplomatum (2 sēj.), Diplomata Rigensia (4 sēj.,j LVVA, 8.f., 1.apr. 42. - 42c.l.), Abschriften seltener Urkunden (LVVA, 8.f., 1.apr., 46.l.) un arī hronoloģiski kārtots rokraksta paraugu - dokumentu faksimilnorakstu izvilkumu apkopojums Proben von Schriftzügen liefländischen Urkunden und Handschriften vom J. [1300] bis zum J. 1561, kas iecerēts kā metodisks palīglīdzeklis Livonijas dokumentu paleogrāfijā. Papildus tika pievienoti daudzu Rīgas un Vidzemes kapa plākšņu tekstu noraksti. Rokraksts tapis 18.gs. beigās (1797-1799), vēlāk papildināts (1800-1809). Materiālam pievienots Word.doc ar rokraksta aprakstu un raksturojumu
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects; Broce Johans Kristofs; Brotze Johann Christoph; Livonijas vēsture; Rīgas rātes arhīvs; dokumenti; rokraksti; fkasimilnoraksti; paleogrāfija; Livlands Geschichte; Archiv des Rigaer Rates; Dokumente; Handschriften; Faksimile; Paläographie