Vides ritmu analīze ar lietu interneta sistēmu - Sūniņš-Biedris, Kalvis (Latvijas Universitāte, 2021)
COVID-19 slimība, ko izraisa SARS-CoV-2 vīrus, ir izraisījusi globālu pandēmiju ar milzīgiem zaudējumiem. Šis vīrus galvenokārt izplatās caur inficētiem gaisa pilieniem, kur tie atkarībā no to izmēriem, var uzturēties gaisā vairākas stundas. Šis darbs apskatīs vai ir iespējams ar sensoru palīdzību reālā laikā noteikt inficēšanās risku iekštelpās, un vai ir iespējams samazināt šo risku veicot attiecīgas darbības. Šī risinājuma centrā atrodas autora 3-T projektā veidotā vides monitoringa sistēma, kas nodrošina ar vairāku iestāžu un to telpu CO2, relatīvā gaisa mitruma un temperatūru mērījumiem.

COVID-19 disease, caused by SARS-CoV-2 virus, has caused a global pandemic with enormous losses. This virus mainly spreads through infected droplets where, depending on their size, they can stay in the air for several hours. This article will examine whether it is possible to detect the risk of indoor infection in real time using sensors and whether it is possible to reduce this risk by taking appropriate action. At the heart of this solution is the environmental monitoring system created by the author in 3-T project, which provides measurements of CO2, relative humidity and temperature in several institutions and their premises.
Analysis of environmental rhythms with the IoT system
Keywords: Datorzinātne; Aranet4; COVID-19; MQTT; IoT; MongoDB