Aprūpes prioritātes pacientiem pēc galvas smadzeņu asinsvadu aneirismas ruptūras - Tormane, Nataļja (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darbs „Aprūpes prioritātes pacientiem pēc galvas smadzeņu asinsvadu aneirismas ruptūras” sastāv no divām nodaļām, septiņām apakšnodaļām un 10 pielikumiem. Darba izstrādē izmantoti 36 literatūras avoti par galvas smadzeņu asinsvadiem, galvas smadzeņu asinsvadu aneirismas rašanās iemesliem, aneirismu veidiem, klīniskām izpausmēm un pacientu aprūpi pēc galvas smadzeņu asinsvadu aneirismas ruptūras. Darba mērķis izzināt un apkopot aprūpes prioritātes pacientiem pēc galvas smadzeņu asinsvadu aneirismas ruptūras. Bakalaura darbā izvirzīts jautājums, kādas ir aprūpes prioritātes pēc galvas smadzeņu asinsvadu aneirismas ruptūras? Pētījums veikts, izmantojot kvalitatīvo pētījuma metodi – novērošanu. Bija novēroti 12 pacienti. Pētījuma laikā tika noskaidroti aprūpes prioritātes pacientiem pēc galvas smadzeņu asinsvadu aneirismas ruptūras. Atslēgvārdi: Pacients, aneirismas ruptūra, aprūpe.

Bachelor paper ‘Health care priorities after aneurysmal subrachoid hemorrhage’ consists of 2 parts, 7 subparts and 10 appendices. During the research 36 literary sources were used, including those on cerebral blood vessels, causes of aneurysm, kinds of aneurysm, clinical presentations and health care after aneurysmal hemorrhage. The aim of the paper is to find out and summarize health care priorities after aneurysmal subrachoid hemorrhage. Bachelor paper addresses the question of possible health care priorities after aneurysmal subrachoid hemorrhage. Observation as a qualitative research method was used during the research. 12 patients were observed. During the research health care priorities after aneurysmal hemorrhage were clarified and formulated. Key words: patient, aneurysmal hemorrhage, health care
Health care prioritaties after aneurismal subbarascnoid Hemorrhage
Keywords: Medicīna