Finanšu situācijas izvērtējums un attīstības prognozes SIA „Aurora Baltika” - Prikņa, Veronika (Latvijas Universitāte, 2014)
Diplomdarba tēma “Finanšu situācijas izvērtējums un attīstības prognozes SIA „Aurora Baltika” ”. Mūsdienu ekonomikas apstākļos ikviena saimnieciskā subjekta darbība ir visu tirgus attiecību dalībnieku (organizāciju un privātpersonu) uzmanības centrā, kuri ir ieinteresēti šī saimnieciskā subjekta funkcionēšanas rezultātos. Minētie dalībnieki cenšas izvērtēt uzņēmuma finanšu stāvokli pēc viņiem pieejamās uzskaites informācijas. Šīm minētām darbībām kā pamat instruments kalpo finanšu analīze, ar kuras palīdzību var objektīvi novērtēt analizējamā objekta iekšējās un ārējās saimniekošanas attiecības, un turpmāk pēc iegūtiem rezultātiem pieņemt pamatotu vadības lēmumu. Darba mērķis: izanalizēt SIA „Aurora Baltika” finanšu rādītājus, izvērtēt attīstības tendences un izstrādāt priekšlikumus finansiālās situācijas uzlabošanai. Diplomdarbs sastāv no ievada, trim nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem, kā arī izmantotās literatūras un avotu saraksta.

Thesis topic is "Financial assessment of the situation and forecasts OOO "Aurora Baltika””. In the circumstances of modern economy an action of each economic subject is in an related participants (organization and private person) of all market correlations center, that are interested in functioning of this economic subject results. The mentioned participants try to estimate position of enterprise finances after them informations of the accessible account. This mentioned actions as basic an instrument serves financial analysis, with that a help correlations of the internal and external menage of the analyses object estimate, and in future after obtained results to accept a reasonable guidance decision. Thesis purpose is analyze OOO "Aurora Baltika" financial indicators to assess trends and develop proposals to improve the financial situation. Work consists of an introduction, three chapters, conclusions and proposals, as well as used in the bibliography.
Financial assessment of the situation and forecasts OOO "Aurora Baltika"
Keywords: Ekonomika