Latviešu valodas klaviatūras rakstīšanas prasmju attīstības platforma - Jansons, Salvis (Latvijas Universitāte, 2025)
Kvalifikācijas darbā “Latviešu valodas klaviatūras rakstīšanas prasmju attīstības platforma” satur programmatūras specifikācija un projektējumu. Platforma tika īstenota mājaslapas veidā. Tās mērķis ir attīstīt latviešu valodas klaviatūras rakstīšanas prasmes, piedāvājot nodarbības, kurās lietotājs pakāpeniski varēs apgūst burtus, zilbes, vārdus un teikumus. Lietotājam būs iespēja izvēlēties sev piemērotāko veidu kā attīstīt savas rakstīšanas prasmes. Tā piedāvās iespēju pildīt nodarbības, spēlēt spēles, testēt savas prasmes individuāli vai sacensties ar citiem lietotājiem.

The qualification work “Latvian language keyboard writing skills development platform” contains the specification and design of the software. The platform was implemented in the form of a website. Its purpose is to develop the writing skills of the Latvian keyboard by providing lessons in which the user will be able to learn letters, syllables, words and sentences in a step-by-step manner. The user will have the opportunity to choose the most appropriate way to develop their writing skills. It will offer the opportunity to do classes, play games, test your skills individually or compete with other users.
Latvian language keyboard writing skills development platform
Keywords: Datorzinātne; nodarbības; sacensības; mājaslapa; attīstīt