Suburbanizācija, tās izpausmes Ādažu novadā - Lancmane, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2014)
K. Lancmanes bakalaura darbs „Suburbanizācija, tās izpausme Ādažu novadā” ir veltīts aktuālai tēmai Latvijā, kas norisinās piepilsētu apkārtnēs. Darba mērķis ir novērtēt suburbanizācijas procesus un to izpausmes Ādažu novadā. Bakalaura darbā ir apskatītas Rīgas suburbanizācijas izpausmes Ādažu novadā, tās procesu ietekmi uz Ādažu novadu. 1.nodaļā tiek analizēti dažādu autoru darbi par urbanizācijas un suburbanizācijas procesiem pasaule un Latvijā, to ietekme uz Ādažu novadu. 2. nodaļā tiek aprakstīti bakalaura darbā izmantotie materiāli un metodes. 3. nodaļā tiek apskatīts Ādažu novada apdzīvotās vietas, to tendence un attīstība, iedzīvotāji un apdzīvoto vietu raksturojums. 4.nodaļā tiek atspoguļota Ādažu novada iedzīvotāju aptaujas datu analīze, kas liecina par suburbanizācijas procesiem Ādažu novadā.

Bachelor thesis of Kristine Lancmane „Suburbanization and its manifestation in county of Ādaži ” is devoted for actual theme in Latvia, which is occuring in areas of suburbs. The purpose of this thesis is to estimate the processes of suburbanization and its influence in county of Ādaži. This work describes urbanization and suburbanization processes in World and Latvia and it expressions in county of Ādaži. Bachelor thesis consists of four chapters. The first chapter analyzes work of different authors about suburbanization and processes of suburbanization in the world and Latvia, their impact on county of Ādaži. The second chapter describes used materials and methods in bachelor thesis. The third chapter examines settlements, population and characteristics of settlements in area of Ādaži. The fourth chapter reflects data analysis of survey of the locals that shows suburbanization processes in region of Ādaži.
Suburbanisation processes in Ādaži county
Keywords: Ģeogrāfija