Elektronisko acs aizsegu izveide un apbrobācija - Vīksna, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts 42 lapām latviešu valodā. Tas satur 23 attēlus, 6 grafikus, 5 tabulas un 2 pielikumus Bakalaura darbā izmantoti 15 informācijas avoti. Darba mērķis: Pārbaudīt elektroniskā acs aizsega precizitāti, testējot tā datuma un laika ierakstīšanas funkciju. Piemeklēt labāko materiālu oklūdera izveidei. Darba rezultāti: Bakalaura darbs ietvaros ir izveidots elektriskais acs aizsegs, kurš reģistrē oklūdera uzlikšanu uz acs un tā nēsāšanas ilgumu stundās un minūtēs. Darbā ir aprakstīti elektriskā acs aizsega darbības principi. Tā izveides gaitā ir izpētīti un aprakstīti dažādi izveidei nepieciešamie elementi- PCB plate, silikons, fotosensors u.c. Ar hronometra palīdzību tika fiksēti un salīdzināti oklūdera nēsāšanas dati 5 eksperimenta dalībniekiem. Secinājumi: Ar elektrisko acs aizsegu var veikt objektīvu oklūzijas monitoringu un precīzi noteikt oklūdera nēsāšanas ilgumu, un silikons ir labākais pieejamais materiāls oklūdera izveidei.

Thesis is written in 42 pages in Latvian. It contains 23 images, 6 graphs, 5 tables, 2 attachments, to BA work are used 15 literature references. Purpose: To test the accuracy of the electronic eye occluder while testing the date and time recording function. Choose the best material for making an a occluder. Results: Durins the bachelor's work the electric eye has been made, which records wearing time and time in hours and minutes.. The paper describes the electric eye veil working principles. Since the establishment of the course examines and describes the various elements necessary for the creation of, for example, the PCB board, silicone occluder photo sensor etc. With stop-watch is recorded and compared occluder carrying data of 5 experiment participants. Conclusions: With an electric eye occluder it posible to identify the occluder wearing time and date, and silicone is the best available material for making the occluder.
Aprobation and design of electronic eye occluder
Keywords: Fizika