Tehniskās analīzes pielietošana fondu tirgū - Ņefjodovs, Vladislavs (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darbs ir veltīts tehniskai analīzei un tās pielietošanai fondu tirgū. Šī tēma ir nepietiekami izplatīta mūsu valstī un to izmanto negodīgi investīciju uzņēmumi, kuri piedāvā brokera pakalpojumus. Informācijas trūkums latviešu valodā, radīja daudz mītus par tehnisko analīzi. Darba mērķis parādīt tehniskās analīzes īstās spējas. Darbs piedāvā ieskatītu tehniskās analīzes būtībā. Sniedz vispārējo saprašanu par galvenajām metodēm un principiem, kurus izmanto tehniskajā analīzē. Izskatīt tās priekšrocības un trūkumus. Uzņēmumu akciju analīzē ir parādīts kādus metodes un instrumentus pielietot, lai novērtēt situāciju. Uzņēmumi analīzei bija izvēlēti no ASV biržas NASDAQ, tehnoloģijas sektora. Pētījumā bija izmantoti: japāņu sveces, trenda kanāli, cenu modeļi, MACD un RSI indikatori.

Bachelor's thesis is dedicated to technical analysis and its application in the fund market. This theme is not widely distributed in our country and is used by unscrupulous investment companies offering broker services. Lack of information in Latvian created many myths about technical analysis. The aim of the work is to show the true capabilities of technical analysis. The work offers a look at the essence of technical analysis. Provides a general understanding of the main methods and principles used in the technical analysis. Consider its advantages and disadvantages. The analysis of company shares shows which methods and tools are used to assess the situation. Companies were selected from the US NASDAQ, technology sector for analysis. The study used: japanese candles, trend channels, pricing models, MACD and RSI indicators.
Technical analysis of the financial market
Keywords: Ekonomika; tehniskā; analīze; fondu; birža; akciju