Latvijas futbola attīstība 1918.-1934. gadā. - Kleinbergs, Arnis (Latvijas Universitāte, 2008)
„Latvijas futbola attīstība 1918.-1934. gadā” ir pētījums, kurā tiek aplūkota futbola attīstība Latvijas valsts pirmajos neatkarības gados no 1918. līdz 1934. gadam. Darba mērķis ir dot pārskatu par to kā futbols sāka savu izplatību Latvijā un to, kādi kādi bija tā attīstības bremzējošie un veicinošie faktori minētajā laika posmā. Pirmajos Latvijas neatkarības gados futbols un sports vispār sabiedrībā bija maz izplatīts un vāji organizēts, taču jau divdesmito gadu beigās un trīsdesmito gadu sākumā futbols bija populārākais komandu sporta veids un ieņēma redzamu vietu Latvijas sabiedriskajā dzīvē. Latvijas futbolam šajā laikā bija izdevies gūt arī pirmos starptautiskos panākumus – Latvijas klubi regulāri aizvadīja spēles ar ārvalstu komandām, tika izveidota Latvijas valstsvienība, kura apskatāmajā laika periodā aizvadīja vairāk nekā piecdesmit spēļu.

„The development of football in Latvia 1918.-1934.” is reserch which gives a look at development of Latvian football from very begining of Latvia as independent state in the period 1918.-1934.. The objectiv of this work is to reflect how football was starting it’s rapid development and to fix the obstacles and favour aspects of football widespreading proces in Latvia. The first years of independence, football and sport altogether, was not popular in society and was poorly organized. However in the end of twenties an thirties, football was most popular team sport in Latvia. In this period Latvian footboll had a frst success with football clubs and national team.
The Development of Football in Latvia (1918-1934).
Keywords: Vēsture