Prasības ķīmiskajām vielām izstrādājumos un to pārvaldība Latvijā - Millere, Agija (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbā tiek izklāstīta informācija par regulējumu ķīmiskajām vielām un to iespējamiem riskiem cilvēka veselībai un videi. Eiropas Kopienā to nosaka Regula Nr. 1907/2006 jeb tā sauktā REACH regula. Šī darba mērķis ir izpētīt situāciju Latvijā par ķīmiskajām vielām izstrādājumos, to uzraudzību un kontroli, kā arī noskaidrot galvenos problēmjautājumus. Īsumā tiek aprakstītas ķīmisko vielu pārvaldībā iesaistītās puses, valsts iestādes un sabiedriskās organizācijas. Tiek atspoguļoti REACH pamatprincipi un galvenās prasības ķīmiskajām vielām izstrādājumos, kā arī veiktie uzdevumi izstrādājumu uzraudzībā un kontrolē. Lai veiktu tālāku pētījumu tiek atspoguļota darba metodika, kurā iekļaujas anketēšana, informācijas pieprasījuma vēstuļu sagatavošana un statistikas datu apstrāde. Darbā kopumā ir 83 lapaspuses, 12 attēli un trīs tabulas. Atslēgas vārdi: REACH, izstrādājumi, ķīmiskās vielas izstrādājumos, pārvaldība, uzraudzība un kontrole, vides aizsardzība

The paper is set out of information about regulation of chemical substances and their potential risk to the environment and human health. In European Community it is established by regulation 1907/2006, so-called REACH regulation. The aim of this study is to explore the situation in the Latvian about substances in articles and its supervision and control, as well as to clarify the key issues. Briefly are described stakeholders in the management of chemical substances, public authorities and public organizations. Are reflected the principles of REACH and the basic requirements for substances in articles, as well as the succeeded tasks under the supervision and control of articles. In order to continue this research, there is reflected the methodology which includes interviews with public authority, preparation of inquiry letters and statistical data processing. The paper sets of 83 pages, 12 pictures and three tables. Key words: REACH, articles, substances in articles, management
Requirements for substances in articles and managment in Latvia
Keywords: Vides zinātne