SIA "Baltegle" naudas plūsmas analīze un vadīšana - Jegorova, Valērija (Latvijas Universitāte, 2011)
Vairākiem Latvijas uzņēmumiem ir aktuālas stabilizēšanas problēmas, kuras ietekmēja naudas plūsmas neefektīva vadīšana. Diplomdarba mērķis ir novērtēt SIA „Baltegle” naudas plūsmu un izstrādāt priekšlikumus tās optimizācijai. Pirmajā diplomdarba nodaļā apskatīta naudas plūsmas būtība, otrajā nodaļā - naudas plūsmas pārskata sagatavošanas īpatnības, trešajā nodaļā - analīzes un vadīšanas aspekti. Ceturtajā nodaļā pētīta SIA „Baltegle” saimnieciskā darbība. Piektajā nodaļā veikta uzņēmuma naudas plūsmas analīze. Sestajā nodaļā izstrādāti priekšlikumi naudas plūsmas optimizācijai. Diplomdarbā izmantoti Latvijas Republikas spekā esošie normatīvie akti, zinātnieku darbi, SIA „Baltegle” publicētie un nepublicētie dati. Atslēgvārdi: naudas plūsma, analīze, vadīšana, prognozēšana, optimizācija.

For many Latvian companies are urgent problems of stabilization, which were affected by inneficient cash flow management. The objective of the diploma is to evaluate Baltegle Ltd cash flow and to formulate proposals for cash flow optimization. In diploma chapter 1 is examined main points of cash flow. In chapter 2 are examined cash flow statement features. In chapter 3 are examined cash flow analysis and management aspects. In chapter 4 is examined the Baltegle ltd activity. In chapter 5 is done the analysis of company's cash flow. In chapter 6 are devised proposals for cash flow optimization. In the work are used the legislative acts of the Republic of Latvia, academic literature, non-published and published materials of Baltegle Ltd. Keywords: cash flow, analysis, management, forecasting, optimization.
Baltegle Ltd cash flow analysis and management
Keywords: Ekonomika