Veiktspējas uztvere un nozīme lietotāju pieredzē (UX) - Trubačistovs, Nikolajs (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura daba tēma ir veiktspējas uztvere un nozīme lietotāju pieredzē. Šī darba mērķis ir apkopot dažādus iepriekš veiktos pētījumus par ielādes indikatoriem, lai izstrādāt vadlīnijas, balstoties uz kurām ir iespējams izvēlēties un izmantot piemērotāko ielādes indikatoru, ar kuru palīdzību ir iespējams saīsināt lietotāja uztverto gaidīšanas laiku. Izstrādātas vadlīnijas tika apliecinātas izmantojot aptauju. Aptaujā tika iekļautas 4 jautājumu grupas ar mērķi pierādīt vai noliegt izvirzītās vadlīnijas. Aptauju aizpildīja 41 respondents dažādos vecuma un dzimuma piederības. Rezultāta visas izvirzītās vadlīnijas tika apstiprinātas.

The paper contains information about perception of performance and its role for the user experience. The paper aims to collect and compile various research papers about different type of loaders, thus providing guideline, based on which reader can select and use most appropriate loader for their needs. The guideline was made with use of survey. Survey contained four type of questions. Questions where asked with aim to prove or reject hypothesis. In total 41 people (between different genders and age groups) where questioned for survey. In the end all hypothesis where correct.
Perceived performance importance in user experience
Keywords: Datorzinātne; ielādes indikators; progresa josla; gaidīšanas laiks; satura vietturis