Nestacionārā problēma sistēmai ar ribu - Dzjuba, Lidija (Latvijas Universitāte, 2009)
Šajā darbā apskatīta trīsdimensiju problēmas precīzā atrisinājuma atrašana ar otra veida Voltera - Fredholma integrālvienādojumam pilnam matemātiskam formulējumam sistēmai ar taisnstūra ribu. Siltuma plūsmas process sienā un ribā ir nestacionārs. Nestacionāra trīsdimensiju problēma un temperatūras apmaiņa notiek nehomogēnās apkārtnē. Galvenais mērķis ir atrast analītisku formu otra veida Fredholma integrālvienādojuma risināšanu.

The exact analytical three-dimensional solution for the distribution of the temperature field in the wall with rectangular fin in the form of the second kind Voltera - Fredholm integral equation are considered in this paper. The heat transfer process in the wall and the fin is non-stationary. The transient three-dimensional problem and the heat exchange takes place at non-homogeneous environment. The central aim is to find the analytical solution of the second kind Fredholm integral equation.
Transient problem for the system with fin
Keywords: Matemātika