JavaScript valodas pielietojums kvalitatīva tīmekļa vietņu pirmkoda veidošanā - Orlovs, Mihails (Latvijas Universitāte, 2014)
Tīmekļa tehnoloģijas attīstās ļoti strauji, katru dienu parādās jaunas tīmekļa vietnes. Bet to kvalitātes līmenis ir samērā zems. Ir ļoti maz tīmekļa vietņu, kuras cilvēkiem ir patīkami apmeklēt. Visas pārējās vai nu slikti izskatās vai lēni strādā. Darba mērķis ir sameklēt risinājumu, kā ar JavaScript valodas palīdzību var uzlabot tīmekļa vietņu kvalitāti. Darba izvirzītie uzdevumi ir sameklēt iespējas, kā uzlabot tīmekļa vietnes pirmkoda kvalitāti un, kā arī izveidot savus rīkus, kas atvieglo kvalitatīvu vietņu izveidi. Rezultātā izdevās pierādīt, ka ar JavaScript valodu var uzlabot tīmekļa vietņu kvalitāti. Tika nodefinēti valodas lietošanas ieteikumi. Tika izveidoti universāli šabloni, kas atvieglo pirmkoda rakstīšanu. Dokumentā ir 70 lappuses, 53 attēli, 12 tabulas, 3 pielikumi un 35 informācijas avotu norādes. Atslēgvārdi: JavaScript, kvalitāte, OOP, šabloni, snippets.

Bachelor thesis “JavaScript programming language usage for development of high quality websites source code” deals with JavaScript templates. Web technology is advancing rapidly, every day appears a new website. However, the quality level is low. There are few websites pleasant for people to visit. All the rest either look badly or slowly work. The objective of the bachelor thesis is to find a solution how JavaScript language can improve the quality of web sites. Bachelor thesis tasks are to find opportunities to improve the quality of the website source code, as well as create own tools that facilitate the creation of high-quality sites. Author has succeeded to prove that the JavaScript language can improve the quality of web sites. Language usage recommendations were defined. Universal templates were established which facilitate the writing of high quality source code. Bachelor thesis contains 70 pages, 53 figures, 12 tables, 3 attachments. Bibliography includes 35 sources. Keywords: JavaScript, quality, OOP, templates, snippets.
avaScript programming language usage for development of high quality websites source code
Keywords: Datorzinātne