Uzņēmuma pakalpojumu maģistrāles Apache ServiceMix paplašināšanas iespējas - Brants, Rihards (Latvijas Universitāte, 2010)
Maģistra darbā tiek petīts kā var paplašināt uzľēmuma pakalpojuma maģistrāli Apache ServiceMix. Vispirms tiek apskatīti dažādi tehnoloģiski risinājumi, kas spēj nodrošināt lietojumprogrammu integrēšanu. Detalizētāk tiek apskatīta tieši uzľēmuma pakalpojumu maģistrāle un tās principi. Darbā tiek analizēta Apache ServiceMix programmatūra un tās pirmkods un sniegti skaidrojumi par paplašināšanas iespējām. Darba gaitā tiek izstrādāts un aprakstīts modulis, kas nodrošina Apache ServiceMix un Apache Tuscany sadarbību izpildes laikā. Šī moduļa izstrāde pilnībā balstās uz iepriekš darbā aprakstītajām paplašināšanas iespējām. Atslēgvārdi: uzľēmuma pakalpojumu maģistrāle, paplašināšana, sadarbības spēja

The Master paper explores how you can extend the enterprise service bus Apache ServiceMix. At first various technological solutions that can provide integration are described. Enterprise service bus and it’s principles are examined in greater detail. The paper analyzes the Apache ServiceMix software and it’s source code and provides explanations for it’s extension oppurtunities. In the process of work one module is created and described which provides interoperability between Apace ServiceMix and Apache Tuscany in the runtime. The development process is based entirely on the above described extension oppurtunities. Keyworks: enterprise service bus, extension, interoperability
Extending Apache ServiceMix enterprise service bus
Keywords: Datorzinātne