Psiholoģijas terminoloģija deju un kustību terapijas virzienam - Novohotjko, Renāte (Latvijas Universitāte, 2017)
Šī maģistra darba mērķis ir apkopot terminus, kas attiecas uz veselības aprūpes jomas mākslu terapijas virzienu deju un kustību terapiju, analizēt tos un sniegt ieteikumus, kā šīs nozares speciālistiem veiksmīgāk izveidot šīs nozares terminoloģiju. Pētījumā veikta terminoloģijas teorijas un terminrades principu izpēte, kā arī sniegts ieskats zinātniskās, psiholoģijas un psihiatrijas terminoloģijas vēsturē, no pieejamajiem materiālu avotiem izveidots terapijas virziena glosārijs, ko papildināja nozares speciāliste. Pētījuma izstrādes laikā autore secināja, ka visus terminus nozares speciālisti tulko paši, par ko liecina aizguvumu plašais klāsts. Ņemot vērā, ka šis terapijas veids Latvijā ir tikai sākotnējā stadijā, būtu lietderīgi izveidot mākslu terapijas (visu četru virzienu) vārdnīcu.

The aim of this Master Thesis is to summarize the terms relating to art therapies in healthcare, particularly the area of dance and movement therapy, to analyze the therapies and offerrecommendations to field professionals for improving the terminology. In the current Thesis, the author examines the theory of terminology and the principles of term formation, and provides insight into the history of scientific, psychological and psychiatric terminology; consequently, a glossary from the available sources is created and supported by a specialist in the field. During the empirical investigation, the author concluded that field professionals translate the majority of the terms, which contributes to a wide varietyof borrowings. Given that in Latvia dance and movement therapy is in its initial stage, it is advised to create a dictionary for the four art therapy branches.
Terminology for Dance Movement Psychotherapy
Keywords: Valodniecība; terapija; zinātniskā terminoloģija; termins; tulkošana; psiholoģija