Dizaina mainīgo ieviešana un izmantošana LX/UI komponenšu bibliotēkā - Grīnberga, Megija (Latvijas Universitāte, 2025)
Kvalifikācijas darbā tiek aprakstīta dizaina mainīgo ieviešana un izmantošana LX/UI komponenšu bibliotēkā. Dizaina mainīgie ir atslēgas/vērtības pāri, kas satur datus par dažādu elementu īpašībām un stiliem. LX/UI bibliotēkas dizaina mainīgie nodrošina elastīgu un vienkāršotu komponenšu izskata pielāgošanu atbilstoši zīmola un konkrētas sistēmas saskarnes īpašām prasībām. Tie sniedz veidu kā centralizēti definēt un pārvaldīt stilus, paātrinot komponenšu pielāgošanas procesu un izmaiņu veikšanu visā sistēmā, vienlaikus nodrošinot dizaina konsekvenci un vieglu uzturēšanu.

The qualification work describes the implementation and usage of design tokens in the LX/UI component library. Design tokens are key/value pairs that hold data about the properties and styles of various elements. The design tokens of the LX/UI library provide a flexible and simplified way of customizing the appearance of components according to brand and specific system requirements. They offer a way to centrally define and manage styles, speeding up the process of customizing components and making system-wide changes while ensuring design consistency and easy maintenance.
Implementation and utilization of design tokens in the LX/UI component library
Keywords: Datorzinātne; dizaina mainīgais; komponente; LX/UI; pielāgošana