Sabiedrības virzīta mobilā lietotne Covid-19 infekcijas riska mazināšanai - Baumanis, Edgars (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba autors Edgars Baumanis izvēlējies tēmu “Sabiedrības virzīta mobilā lietotne Covid-19 infekcijas riska mazināšanai”, atsaucoties uz vīrusa Covid-19 izplatību Latvijā un pasulē un projekta “Jaunās tehnoloģijas Covid-19 pacientu tēmētai monitorēšanai, testēšanai un terapijai (3-T Project)”[4] monitorēšanas risinājuma nepieciešamību. Monitorēšana iekļauj telpas cilvēku skaita ievākšanu, dalībnieku apziņošanu un telpas datu nosūtīšanu uz kopēju datubāzi. Pētījuma realizēšana ir aktuāla darba rakstīšanas laikā, jo Covid-19 turpina ierobežot visu pasauli. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt esošas sabiedrības vadītas lietotnes, dažādus cilvēku monitorēšanas risinājumus, kā arī izplānot un realizēt risinājumu, kas atbilst projekta vajadzībām.

The author of the bachelor’s thesis Edgars Baumanis has chosen the topic “Community driven mobile application to reduce the risk of Covid-19 infection” referring to the spread of Covid-19 virus in Latvia and the projects “Jaunās tehnoloģijas Covid-19 pacientu tēmētai monitorēšanai, testēšanai un terapijai (3-T Project)”[4]. Monitoring includes gathering the number of people in the room, notifying the participants and sending the room data to a common database. The implementation of the research is relevant at the time of writing, as Covid-19 continues to limit the whole world. The aim of the bachelor’s thesis is to study existing community driven applications, various human monitoring solutions, as well as to plan and implement a solution that meets the needs of the project.
Community driven mobile application to reduce the risk of Covid-19 infection
Keywords: Datorzinātne; Firebase; Android; iBeacons; Monitorēšana; BLE