Īstermiņa kredītu iespējas Latvijā un Lietuvā - Berzkalns, Martynas (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbā „Īstermiņa kredītu attīstības un pilnveidošanas iespējas Latvija un Lietuva” tiek aplūkoti nebanku kredītu pakalpojumu produkti Latvijā un Lietuvā, kuri savā starpā tiek salīdzināti un analizēti. Nebanku kredīti ir salīdzinoši jauns finanšu sektora pakalpojums Baltijas valstis, līdz ar to nozare nav pilnīgi sakārtota, nepietiek tikai ar regulēšanu un uzraugošo institūciju atbildību. Svarīgi, lai klientiem būtu arī pilnīga izpratne par to, kādiem aspektiem pirms aizdevuma saņemšanas ir jāpievērš pastiprināta uzmanība, lai lielākoties klienti nesaskartos ar kredīta atgriešanas problēmām un papildus zaudējumiem. Tāpat ir kritiski svarīgi, lai īstermiņa kredīti tiktu izmantoti pareizi. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt, kāds ir īstermiņa aizdevumu saņemšanas process, salīdzināt šos procesus Latvijā un Lietuvā , kā arī izstrādāt priekšlikumus Latvijas un Lietuvas īstermiņa kredītu tirgus uzlabošanai. . Lai sasniegtu bakalaura darba mērķus autors veica pētījumu, kura rezultā

In the bachelor's thesis "Short term loan development and improvement opportunities in Latvia and Lithuania" are discussed non-bank loan service products in Latvia and Lithuania, which are compared and analyzes to each other. Non-bank loans are relatively new services of finance sector in Baltic countries; hence the field is not completely organized; only regulation and liability of supervisory authorities is not enough. It is important that the client has the full comprehension about what aspects should be given increased attention before getting of the loan, so that mostly clients would not encounter the problems with repaying of the loan and additional losses. It is also crucial that the short-term loans are used correctly. The goal of the bachelor's thesis is to study the processes of receiving short term loans, to compare these processes in Latvia and Lithuania, and to develop suggestions for improvement of the Latvian and Lithuanian short term loan market. To reach the goals of
Short term loan opportunities in Latvia and Lithuania
Keywords: Vadībzinātne