Datu noliktavu projektējums mobilajām iekārtām - Grigore, Madara (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbā „Datu noliktavu projektējums mobilajām iekārtām” tiek pētīti pētnieku piedāvātie risinājumi mobilas datu noliktavas izveidei. Darbā tiek izpētīts, kādas ir datu noliktavas pamata funkcijas, kas ir mobila vide, kas ir mobila BI un kādām īpašībām jāpiemīt iekrātai, lai to sauktu par mobilu iekārtu. Lasītāji tiek iepazīstināti ar trīs iespējamiem mobilas datu noliktas projektējumiem: Hand-OLAP, AMDB un FCLOS. Darba praktiskajā daļā tiek izmantotas MicroStrategy Desktop, Developer un Mobile programmas. Uz mobilās iekārtas tiek izmantota MicroStrategy Mobile lietojumprogramma, kas nodrošināja lietotāju ar iespēju pārlūkot izveidotos pārskatus. Atslēgas vārdi: datu noliktava, mobila BI, mobila vide, mobila OLAP

The bachelor work “Data warehouse design for mobile device” explors researchers offered solutions for the development of mobile data warehouse. Work will explore what are the basic data warehouse functions, what is mobile environment, what is mobile BI and what characteristics should a device have, so it could be called a mobile device. Readers will be introduced with three possible designs for mobile data warehouse: Hand-OLAP, AMDB and FCLOS. For practical work, author uses MicroStrategy Dekstop, Developer and Mobile programms. MicroStrategy Mobile application will be used on mobile devices, that will allow its user to view the reports that are made. Keywords: data warehouse, mobile BI, mobile enviroment, mobile OLAP
Data Warehouse design for mobile equipment
Keywords: Datorzinātne