Mākslinieciskās izteiksmes līdzekļi grupas “Prāta vētra” dziesmu tekstos latviešu un krievu valodā. - Kožoha, Jevgeņija (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darbs ir veltīts mākslinieciskās izteiksmes līdzekļu izpētei grupas „Prāta Vētra” dziesmu tekstos latviešu un krievu valodā. Darbs sevī ietver māksliniecisko izteiksmes līdzekļu teorētisko izpēti un definīciju, iepazīšanos ar rokmūzikas vēsturi Latvijā, kā arī grupas „Prāta Vētra” vēsturi. Praktiskajā daļā tiek analizēti grupas „Prāta Vētra” dziesmu teksti, pievēršot uzmanību kā tika veidoti dziesmu teksti latviešu un krievu valodā, kas kopīgs un atšķirīgs ir mākslinieciskajos izteiksmes līdzekļos katrā no valodām, kā arī, kā formējas grupas poētiskā pasaule dziesmu tekstos latviešu un krievu valodā.

The bachelor's thesis is dedicated to the study of figures of speech in the lyrics of the group “Prāta Vētra” in Latvian and Russian languages. The work includes theoretical research and definition of figures of speech, acquaintance with the history of rock music in Latvia, as well as the history of the group “Prāta Vētra”. In the analysis part, the lyrics of the group “Prāta Vētra” are analyzed, paying attention to how the lyrics were created in Latvian and Russian, witch figures of speech are common and witch differ in each language, and how the group's poetic world is formed in textes of songs in Latvian and Russian languages.
Figures of Speech in the Lyrics of the Group “Prāta vētra” in the Latvian and Russian Languages.
Keywords: Valodniecība; Prāta Vētra; mākslinieciskās izteiksmes līdzekļi; rokmūzika; metafora; dziesmas teksts