Latvijas kultūras mantojuma saglabāšana sabiedriski politiskā kontekstā (1918–1940) - Baltiņa, Dagnija (Latvijas Universitāte, 2006)
Bakalaura darba tēma ir “Latvijas kultūras mantojuma saglabāšana sabiedriski politiskā kontekstā XX gadsimta 20. – 30. gados”. Darba mērķis ir izpētīt pirmās Latvijas brīvvalsts laika kultūras mantojuma saglabāšanas īpatnības, tā laika sabiedrisko un politisko notikumu kontekstā. Bakalaura darbā ir apskatīta kultūras mantojuma jēdzieniskā attīstība un izpratnes nozīme kultūras mantojuma politikas veidošanās gaitā, kā arī kultūras mantojuma valstiskā aizsardzība un kultūras vērtību integrēšana izglītības politikā, uzsverot tā lomu kultūrizglītībā un patriotiskajā audzināšanā. Sabiedrības attieksme un sabiedrisko darbinieku veikums kultūras mantojuma saglabāšanā ir apskatīts galvenokārt tā aizsardzības un saglabāšanas ideju virzīšanā un noteikšanā.

The theme of the bachelor thesis work is “Preservation of Cultural Heritage in Latvia within Social Political Context (1918–1940)”. The aim of the research is to investigate particularities of cultural heritage preservation issues on the basis of the when and where of that time politics and social situation and processes. In the thesis work it has been examined conceptual development of cultural heritage idea and the role of cultural heritage understanding in different times in the development of cultural heritage preservation policy on state level as well as cultural heritage integration in education and school policy as a source of cultural education and patriotic upbringing. Attitude of society and public opinion leaders are discussed under the scope of the development and orientation of protection and preservation of cultural heritage.
Preservation of Cultural Heritage in Latvia within Social Political Context (1918–1940)
Keywords: Vēsture