NoSQL datubāzes izmantošana IS ātrdarbības uzlabošanai - Daškevičs, Artjoms (Latvijas Universitāte, 2023)
Maģistra darbā ir sniegts praktisks NoSQL datubāzes salīdzinājums, ar kuru palīdzību ir uzlabota ziņojumapmaiņas pakalpojumu uzņēmuma Text2Reach informācijas sistēmas (IS) veiktspēja. Pētījumā ir detalizēti aprakstīta Redis datubāzes ieviešana un salīdzināšana ar esošo risinājumu, ka arī Elastic Stack, Graylog un Grafana steka izmantošana žurnālfailu pārvaldībai un analīzei. Rezultāti liecina par būtiskiem IS veiktspējas uzlabojumiem, tostarp par labāku mērogojamību, elastību un reāllaika apstrādi. Maģistra darbs noslēdzas, sniedzot ieteikumus Text2Reach un citām organizācijām, kuras plāno ieviest NoSQL datubāzes, lai uzlabotu IS veiktspēju. Kopumā maģistra darbs sniedz vērtīgus ieskatus par NoSQL datubāzes praktisko ieviešanu un salīdzināšanu IS veiktspējas uzlabošanai.

Thesis presents a practical comparison of NoSQL databases for improving the performance of an information system (IS) at Text2Reach, a messaging services company. The case study details the implementation and comparison of Redis database for caching and the use of Elastic Stack, Graylog, and Grafana stack for log management and analysis. The results demonstrate significant improvements in IS performance with each database, including increased scalability, flexibility, and real-time processing. The thesis concludes by providing recommendations for Text2Reach and other organizations considering the adoption of NoSQL databases for IS performance improvement. Overall, this thesis offers valuable insights into the practical implementation and comparison of NoSQL databases for IS performance improvement.
IS system performance improvement using NoSQL databases
Keywords: Datorzinātne; IS; NoSQL; SQL; Redis; Elastic steks