Dažu smago metālisko elementu noteikšana ķiplokos (Allium sativum) - Bleidele, Zaiga (Latvijas Universitāte, 2016)
Dažu smago metālisko elementu noteikšana ķiplokos (Allium sativum). Bleidele Z., zinātniskais vadītājs Dr. ķīm., prof. Vīksna A. Bakalaura darbs, 48 lappuses, 21 attēli, 19 tabulas, 45 literatūras avoti, 5 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā tika analizēti Latvijā un Ķīnā audzēti ķiploki un lielveikalos nopirktās ķiploku garšvielas. Eksperimentāli tika noteikts cinka un vara masas koncentrācijas izmantojot liesmas atomabsorbcijas spektrometriju, bet svina un kadmija masas koncentrācijas noteikšanai izmantoja elektrotermālo atomabsorbcijas spektrometriju. Paraugu sagatavošanai tika izmantota sausā mineralizācija porcelāna un kvarca traukos.

Determination of some heavy metallic elements in garlic (Allium sativum). Bleidele Z., supervisor Dr. chem., prof. Vīksna A., Bachelor’s thesis, 48 pages, 21 figures, 19 tables, 45 literature references, 5 appendices. In Latvian. In the current study Latvian and People's Republic of China farmed garlic and the spices of garlic purchased from local supermarkets were analyzed. Using FAAS method was analyzed zinc and copper in prepared samples, but using ETAAS method – lead and cadmium. Samples were prepared using dry mineralization in porcelain and quartz containers.
Determination of some heavy metallic elements in garlic (Allium sativum)
Keywords: Ķīmija; Smagie metāliskie elementi; Cinks; Varš; Svins; Kadmijs