Mātes un pieaugušas meitas attiecību saistība ar meitas romantiskajām attiecībām - Kurečko, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2016)
Šajā darbā tuvāk tika apskatīts mātes un meitas attiecību raksturojums dažādās teorijās (psihoanalītiskā, feminisma, piesaistes, starppaaudžu teorijas), mātes un meitas attiecību attīstība, mātes un meitas attiecības pieaugušo vecumā, kā arī mātes un meitas attiecību ietekme uz meitas romantiskajām attiecībām. Šī darba mērķis ir noskaidrot mātes un pieaugušas meitas attiecību saistību ar meitas romantiskajām attiecībām. Pētījumā piedalījās 65 sievietes vecumā no 30 - 40 gadiem, kurām ir dzīvas mātes un kurām ir romantiski - seksuālas attiecības. Pētījuma rezultātā tiek secināts, ka iekšējie konflikti kavē romantisku attiecību veidošanos un pozitīvi atkarīgas attiecības meitai ar māti palīdz veidot stabilas un ilgstošas attiecības ar romantiski - seksuālo partneri.

In this study is described mother and daughter relationships based on different theories (psychoanalytic, feminist, attachment, intergenerational theory), the mother and daughter relationship development, the mother and adult daughter relationship, as well as the mother and daughters relationship influence on daughters romantic relationship. The aim of this study is find out the connection between mother and adult daughter relationship and daughters romantic relationships. Participants is 65 women age from 30 – 40 years, have alive mother and have romantic - sexual relationships. Results show that greater conflictual independence was related with regard to romantic relationships. While positively dependent relationship between mother and adult daughter helps biuld a strong and lasting relationship with romantic – sexual partners.
The connection between mother/adult daughter relationship and daughter’s romantic relationships
Keywords: Psiholoģija; mātes-meitas attiecības; romantiskās attiecības.; mother and daughter relationships; romantic relationships