Reliģiski-filozofiski raksti, XXVIII - (:unkn) unknown (LU Filozofijas un socioloģijas institūts, 2020)
Reliģiski-filozofiski raksti, XXVIII lasītāju uzmanībai piedavā latviešu, lietuviešu un krievu pētnieku zinātniskos rakstus par reliģisko valodu, ticības un prāta attiecību skaidrojumu teorijās par atvērtu un slēgtu sabiedrību, dažādiem biofilozofijas jautājumiem, pētījumu par bizantiešu un un latīņu baznīcu līdzāspastāvēšanas atspoguļojumu Indriķa hronikā, lauka pētījuma piezīmes par mūsdienu animismu Indijā, kā arī citas filozofijas un reliģijpētniecības tēmas. /// Reliģiski-filozofiski raksti, XXVIII offers to the readers' attention scientific articles by Latvian, Lithuanian and Russian researchers on the religious language, the relationship between faith and reason in theories of an open and closed society, various issues of biophilosophy, as well as a study on the reflection of the coexistence of Byzantine and Latin churches in the Livonian Chronicle of Henry, results of field research on contemporary animism in India and other topics of philosophy and religious studies.
Religious-Philosophical Articles, XXVIII
Reliģiski-filozofiski raksti, 28
Keywords: reliģiskā valoda; estētika; prāts; ticība; atvērta sabiedrība; biofilozofija; neosholastika; fenomenoloģija; biosemiotika; animisms; kristianizācija; Indriķa hronika; Livonija; morālais reālisms; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Religion/Theology::Faith and reason; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION