Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas datortīkla modernizācija - Solovjovs, Kirils (Latvijas Universitāte, 2007)
Savā kvalifikācijas darbā “Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas datortīkla modernizācija” es tiecos modernizēt Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas informācijas sistēmu, sasniedzot šādu uzdevumu izpildi: nodrošināt tīkla aizsardzību pret nesankcionētu piekļūšanu, izveidot uzticamu datu rezerves kopēšanas sistēmu, ieviest aizsardzību pret surogātpastu, izplānot un ieviest aizsargātu un ātru bezvadu tīklu, uzsākt sekundārā Interneta pieslēguma izmantošanu, nodrošināt rīkus darbstaciju vieglai atjaunošanai uz sākotnējo stāvokli, uzlabot lokālā tīkla ātrdarbību u.c., kā arī dokumentēt informācijas sistēmu un ieviest rīkus turpmākas administrēšanas atvieglošanai. Kvalifikācijas darbā ir iekļauts sākotnējais situācijas apraksts un analīze, darba rezultātu apraksts, kā arī salīdzinājums starp sākotnējo situāciju un situāciju pēc darba pabeigšanas.

In my dissertation “Modernisation of the computer network at Riga State Gymnasium No. 1” I strive to modernise the information system of Riga State Gymnasium No. 1. by reaching the completion of the following tasks: ensuring the protection of the network against unauthorized access, creating a reliable data backup system, implementing the protection against e-mail spam, designing and implementing a protected high-speed wireless network, taking up the usage of the secondary Internet connection, providing facilities for restoring workstations to their original state, improving the speed of the LAN, etc., while documenting the information system and creating the tools for easing further administration of the system. Dissertation includes description of the initial situation and the results of my work, and a comparison between the two.
Modernisation of the computer network at Riga State Gymnasium No. 1
Keywords: Datorzinātne