Laikā mainīgu tekstūru segmentācija - Zariņa, Linda (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 51 lappuses. Tas satur 25 attēlus, 2 tabulas, 28 atsauces uz literatūras avotiem un 4 pielikumus. Mērķis: Izpētīt atšķirības laikā mainīgu tekstūru segmentācijas procesā. Subjekti: Eksperimentā piedalījās 9 subjekti vecumā no 21 līdz 26 gadiem. Netika veikta specifiska eksperimenta dalībnieku atlase. Metodes: Izoluminances punkta noteikšanai tika izmantota „flikera” metode. Segmentācijas laiku noteikšanai tika izmantota psihofizikālā divu alternatīvu piespiedu izvēles metode (2AFC). Rezultāti un secinājumi: Izstrādātā metodika ir pārbaudīta, un tā ir atbilstoša laikā mainīgu tekstūru segmentācijas laika noteikšanai. Eksperimentā pierādīts, ka laikā mainīgu tekstūru krāsa segmentācijas laiku neietekmē (p=0,05). Laikā mainīgu tekstūru segmentācijas laiku ietekmē tekstūru dizains (p=0,05). Atslēgas vārdi: redzes ceļi, oponentās krāsas, tekstūru segmentācija, horizontālās saites.

Bachelor work is written on 51 pages in Latvian. It contains 25 figures, 2 tables, 28 references to literature sources and 4 appendices. Aim: To explore differences in the process of temporally altered texture segmentation. Subjects: 9subjects took part in the experiment aged 21-26 years. There was no specified selection of subjects. Methods: The isoluminance point for each individual was determined by the flicker method. The segmentation time was tested with psychophysical two-alternative forced-choice method (2AFC). Results and conclusions: Experiment method is examined and it is appropriate for detecting the segmentation time of temporally altered textures. It is proved that colour of temporally altered textures doesn’t affect segmentation time (p=0,05). Segmentation time of temporally altered textures is affected by design of texture (p=0,05). Key words: visual pathways, opponent colours, texture segmentation, horizontal connections.
Segmentation of temporally altered textures
Keywords: Fizika