Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldīšana un ar to saistītās problēmas - Muterleviča, Baiba (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma ir „Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldīšana un ar to saistītās problēmas”. Bakalaura darba mērķis ir noteikt un izvērtēt problēmjautājumus daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldīšanā, kā arī mēģināt rast šo jautājumu iespējamos risinājumus. Bakalaura darbs sastāv no trīs nodaļām un vairākām apakšnodaļām. Pirmajā nodaļā tiek pētīts, kas ir daudzdzīvokļu dzīvojamā māja un tās piederības formas, otrajā nodaļā tiek pētītas daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldīšanas formas, problemātika dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumu pieņemšanā, kā arī pārvaldīšanas līguma noslēgšana. Savukārt bakalaura darba trešajā nodaļā tiek pētītas sekas, kas iestājas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas pārvaldīšanas līguma nepildīšanas gadījumā. Noslēgumā autore izdara secinājumus un sniedz priekšlikumus par darbā izpētīto.

Bachelor thesis "Apartment house management and real estate problems". Bachelor thesis is to identify and assess the problems of apartment house management , and to try to find possible solutions to this issue. Bachelor thesis consists of three main chapters and several subdivisions. The first chapter examines what is the apartment house and the home of its shape. The second chapter is studied in an apartment house management forms, problems of apartment owners of community decision-making, and management contracting. In the third chapter examines the consequences arising apartment houses management contract default. In conclusion the author draws conclusions and provides suggestions on the work studied.
Apartment house management and real estate problems
Keywords: Juridiskā zinātne; dzīvojamā māja; pārvaldnieks; dzīvokļu īpašnieku kopība; parādsaistības