Lietotāja atsauksmes kā reklāmas elementa izmantojums televīzijas reklāmās Latvijā. 2007 - Dumpe, Elīna (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darbā „Lietotāja atsauksmes kā reklāmas elementa izmantojums televīzijas reklāmās Latvijā. 2007” tiek pētīts pēdējos gados aktuāls reklāmas kompozīcijas elements – lietotāja atsauksme. Tās ir slavenības, eksperti un sabiedrības pārstāvji, kas reklāmās dalās savos iespaidos par produkta kvalitāti un piešķir reklāmas vēstījumam jaunas nozīmju nianses un papildus uzticamību. Darbā pirmajā daļā klasificēta teorētiskā literatūra, kas pamato un nosaka lietotāju atsauksmes efektivitāti un pielietojumu - pārliecināšanas komunikācijas modeļi, vēstījuma avota teorijas un dažādu lietotāja atsauksmes efektivitātes faktoru analīze. Pētnieciskājā daļā latviešu valodā raidošajos TV kanālos konstatētajās reklāmās (laika periodā 01.01.2007-31.04.2007) analizēti lietotāja atsauksmes tēli – to identifikācijas pakāpe, izcelsme (lokāls/adaptēts), komunikācijas sils, pierādījuma forma, kā arī tiek pētītas elementa izvēles tendences dažādās produktu kategorijās. Pētījuma gaitā tiek noskaidrotas lietotāja atsauksmes izmantošanas tendences televīzijas reklāmās Latvijā, - vai lietotāja atsauksme pielietota teorētiski precīzi un vai tiek izmantots viss elementa pārliecināšanas potenciāls.

In the last few years user’s testimonial has become a common element of TV commercial composition in Latvia. Television transmission time is fulfilled with experts, celebrities and members of society, who share their experiences of product use and advantages it offers. Based on the persuasion theory and theories of massage source, the research of bachelor’s paper: “The use of advertising element- user’s testimonial in television commercials in Latvia. 2007” analyses images classified as a users – the level of identification, origin (local / adapted), communication style, type of evidence, as well as discovers tendencies among different product categories. The research discovers whether user testimonials are used correctly - according to the theory and whether the persuasive potential of testimonial element is worked out completely. In empirical part the auditory survey is performed to discover what attitudes television viewers have towards testimonials use in advertising.
The Use of Advertising Element - User's Testimonial in Television Commercials in Latvia. 2007
Keywords: Komunikācijas zinātne