Dzimtmisas pamatskolas vēsture (1877-1946) - Jerķe, Laura (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba „Dzimtmisas pamatskolas vēsture (1877 – 1946)” mērķis ir izzināt Dzimtmisas pamatskolas mācību un audzināšanas darbu no 1877. līdz 1946. gadam. Darba struktūru veido 3 nodaļas un 9 apakšnodaļas, kurās apkopoti un analizēti materiāli par Dzimtmisas pamatskolas mācību un audzināšanas darbu no 1877. līdz 1946. gadam. Pirmajā nodaļā tiek apkopota un analizēta Dzimtmisas muižas vēsture. Otrajā nodaļā tiek apkopoti un analizēti materiāli par Dzimtmisas pamatskolas izveidi un attīstību līdz 1940. gadam, bet trešajā nodaļā tiek apkopota un analizēta Dzimtmisas pamatskolas vēsture mācību un audzināšanas procesa aspektā padomju (1940 – 1941; 1945 – 1946) un vācu okupācijas laikā. Atslēgvārdi: Dzimtmisas pamatskola, Dzimtmisas muiža, skolu vēsture, audzināšana, mācīšana, pedagoģija.

The goal of the bachelor thesis “The history of Dzimtmisa primary school” (1877 – 1946) is to explore the educational work in Dzimtmisa primary school from 1877 until 1946. The paper is structurally divided into 3 chapters and 9 subchapters, in which the materials about the educational work in Dzimtmisa primary school from 1877 until 1946 have been reviewed and analyzed. The first chapter contains the review and analysis of Dzimtmisa manor. The second chapter includes the review and analysis of the material about the foundation and development of Dzimtmisa primary school until year 1940. In the third chapter the author has reviewed and analyzed the history of Dzimtmisa primary school from the point of view of the educational processes during the time of Russian (1940 – 1941; 1945 – 1946) and German occupation. Key words: Dzimtmisa primary school, Dzimtmisa manor, school history, education, teaching, pedagogy.
History of Dzimtmisas primary school (1877-1946)
Keywords: Pedagoģija