Kritiskā fūzijas frekvence un tīklenes apgaismojums - Sproģe, Sintija (Latvijas Universitāte, 2020)
Maģistra darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 40 lapaspusēm. Tas satur 27 attēlus, 4 tabulas un ietver atsauces uz 38 literatūras avotiem. Mērķis: noskaidrot tīklenes apgaismojuma izmaiņas ietekmi uz kritiskās flikera frekvences slieksni. Metode: tiek noteikts dalībnieku kritiskās fūzijas frekvences slieksnis ar frekvences samazināšanas metodi. Tīklenes apgaismojuma maiņai tiek izmantoti oklūderi ar trīs dažāda izmēra atvērumiem. Rezultāti: palielinoties oklūdera diametram, tiek iegūts slieksnis pie augstākām frekvencēm.

Master’s thesis is written in Latvian language on 40 pages. It contains 27 illustrations, 4 tables and includes 38 references. Purpose: to determine the critical flicker frequency threshold for retinal illumination change. Methods: the critical fusion frequency threshold of the participants is determined by frequency descending method. Occluders with three different sized openings are used to change the retinal illumination. Results: as the diameter of the occluder increases, a threshold is obtained at higher frequencies.
Critical Fusion Frequency and Retinal Illumination
Keywords: Fizika; kritiskā flikera fūzija; tīklene; disleksija; critical flicker fusion; retina