Eu jonu saturošu luminiscento pārklājumu iegūšana ar plazmas elektroķīmisko oksidācijas metodi - Krūmiņa, Anete (Latvijas Universitāte, 2015)
Eu jonu saturošu luminiscento pārklājumu iegūšana ar plazmas elektroķīmisko oksidācijas metodi. Krūmiņa A., zinātniskie vadītāji Dr. ķīm., doc. Vaivars G., Dr. fiz. Šmits K. Maģistra darbs, 60 lappuses, 35 attēli, 3 tabulas, 36 literatūras avoti, 3 pielikumi. Latviešu valodā. ALUMĪNIJA ELEKTROĶĪMISKA APSTRĀDE, LUMINISCENCE, PEO, NANOSTRUKTŪRAS Darbā tiek pētītas Eu(III) jonu saturošu luminiscento pārklājumu iegūšana ar PEO metodi. Pirms PEO procesa alumīnija plāksnītēm tiek veikta elektroķīmiska apstrāde, izmantojot bipolāras strāvas impulsu ģeneratoru.

Eu ion luminescent coatings prepared by plasma electrolytic oxidation. Krumina A., supervisors Dr. chem., doc. Vaivars G. and Dr. phys. Smits K. Master's thesis, 60 pages, 35 figures, 3 tables, 36 literature references, 3 appendices. In Latvian. ELECTROCHEMICAL TREATMENT OF ALUMINUM, LUMINESCENCE, PEO, NANOSTRUCTURES In this work, the Eu(III) based coatings deposited by PEO on aluminum substrate are investigated. Before the PEO step the substrate is treated electrochemically by using bipolar current impulse generator.
Eu ion luminescent coatings prepared by plazma electrolytic oxidation
Keywords: Ķīmija; ALUMĪNIJA ELEKTROĶĪMISKA APSTRĀDE; LUMINISCENCE; PEO; NANOSTRUKTŪRAS