Sieviešu tēlu konstrukcijas F.Dostojevska darbos 1840.-1860. gados: vizuāls raksturojums. - Dubakova, Marija (Latvijas Universitāte, 2013)
Darbs ir veltīts sieviešu tēlu izpētei Dostojevska darbos 1840-1860. Darba mērķis ir noteikt un izskaidrot vizuālo iezīmju semantiku varonēm. Autors, vadoties pēc detalizētas analīzes, atklāj vizuāla rakstura īpašības, veic salīdzinošo analīzi identificētajiem tēliem. Īpaša uzmanība tiek pievērsta vizuālo iezīmju semantikai. Autors analizē katras varones vizuālā tēla veidošanas specifiku un meklē cēloņus šādam raksturojumam, izvērtējot Dostojevska dzīvi noteiktā periodā. Darbs ir sadalīts divās daļās. Pirmā daļa izceļ galvenos teorētiskos jautājumus, kas nepieciešami, lai veiktu pētījumu, otrajā daļā, saskaņā ar uzdevumiem, tiek iezīmētas vizuālās rakstura iezīmes. Pētījums var ieinteresēt literātus, kas nodarbojas ar līdzīgu problemātiku.

The work is devoted to the study of female characters in Dostoevsky's works 1840-1860. Its purpose - to define and explain the semantics of the visual features of the heroines. The author reveals the visual characteristics of the character performs a comparative analysis of the identified images. Particular attention is paid to the semantics of the visual features. The author analyzes the specifics of each character visually build and looking for the causes of the performance, by analyzing the life of Dostoevsky that period. After divided into two parts. The first highlights the major theoretical issues needed to conduct the study, in the second series, in accordance with the tasks, singled out the visual characteristics of the characters. The study may be interested in literature dealing with similar issues.
Construction of Female Characters in the works by F. M. Dostoevsky of the 1840s-1860s: Visual Characteristics.
Keywords: Valodniecība