Pacientu motivācija apmeklēt profilaktiskās veselības pārbaudes ģimenes ārsta praksē - Kursiša, Laura (Latvijas Universitāte, 2018)
Pētījuma tēma - pacientu motivācija apmeklēt profilaktiskās veselības pārbaudes ģimenes ārsta praksē. Tēmas aktualitāti nosaka tas, ka izprotot faktorus, kas motivē vai demotivē indivīdus veikt profilaktiskās veselības pārbaudes, iespējams paplašināt cilvēku loku, kuri regulāri tās veic. Darba mērķis ir noskaidrot pacientu motivāciju apmeklēt profilaktiskās veselības pārbaudes ģimenes ārsta praksē. Pētniecības uzdevumi ir analizēt zinātnisko literatūru, izveidot anketu un veikt aptauju, apkopot un analizēt aptaujā iegūtos datus, veikt secinājumus par pētījumā iegūtajiem rezultātiem un izvirzīt priekšlikumus. Izvirzīta hipotēze ‘pacientu motivāciju apmeklēt profilaktiskās veselības pārbaudes ģimenes ārsta praksē vairāk nosaka saslimšanas gadījumi tuvinieku vidū, nevis informatīvās kampaņas’ apstiprinās. Pētniecības instruments: anketa. Pētniecības metode – kvantitatīvā pētniecības metode, tika aptaujāti 100 respondenti.

The topic of this Bachelor's paper is patients' motivation to attend preventive health examinations in family doctor's practice. The relevance of the topic is established by the fact that understanding the factors that motivate or demotivate individuals to attend preventive health examinations may expand the range of people who regularly attend these visits. The aim of the work is to determine what motivates patients to attend preventive health examinations in family doctor's practice. The research tasks are to analyze scientific literature, create a questionnaire, conduct a survey, to collect and analyze the data obtained, to draw conclusions. The hypothesis “patients’ motivation to attend preventive health examinations in family doctor's practice is more determined by cases of illness among relatives rather than mass media information campaigns” was confirmed. Research tool: questionnaire. Research method was quantitative, 100 respondents participated. Keywords: Patients, motivation, preventive health examinations, family doctor's practice.
Patients' Motivation to Attend Preventive Health Examinations in Family Doctor's Practice
Keywords: Medicīna; Pacienti; motivācija; profilaktiskās veselības pārbaudes; ģimenes ārsta prakse