Rīgas Dabaspētnieku biedrības 50 gadu jubilejas piemiņas ēdienkarte - Jamonte, Daiga; Rudzītis, Māris (My University, 2020)
1895. gadā vecākā Latvijas dabaspētnieku biedrība Rīgas Dabaspētnieku biedrība (1845-1939) vērienīgi atzīmēja savu 50 gadu jubileju. Svinību ietvaros notika arī saviesīgs pasākums ar mielastu. Piemiņai par to tika izdota humoristiska ēdienkarte, kas izveidota balstoties uz ģeologiskajiem laikmetiem. Rakstā sniegts ieskats gan ēdienkartē, gan biedrības jubilejas svinībās.
The menu of the 50th anniversary of the Riga Society of Naturalists commemoration
In 1895, the oldest Latvian Society of Naturalists, the Riga Society of Naturalists (1845 – 1939), celebrated its 50th anniversary. The celebrations also included a social event with a feast, in memory of which a humorous menu based on geological eras was issued. The article provides an insight into both the menu and the society's anniversary celebrations.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History of science; Naturforscher-Verein zu Rīga; Rīgas Dabaspētnieku biedrība; geological eras; ģeoloģiskie laikmeti; ēdienkarte; menu; jūgendstils; art nouveau; zinātnes vēsture; Research Subject Categories::NATURAL SCIENCES