Gramlocītu afereses terapijas izvērtēšana pacientiem ar čūlainu kolītu - Alkassir, Ayman (Latvijas Universitāte, 2008)
Šī pētījuma mērķis: 1. Vispārināt efektivitāti un granulocitu aferezes drošību. 2. Analizēt granulocitu aferezes efektivitāti balstoties uz klīniskās aktivitātes saturu. 3. Analizēt granulocitu aferezes efektivitāti balstoties uz endoskopiskās aktivitātes saturu. 4. Analizēt granulocitu aferezes efektivitāti balstoties uz pacientu daudzumu, kuriem jāveic.

Secinājumi: • Granulocito afereze dod pozitīvu efektu gandrīz visiem pacientiem, un ārstēšana ir droša un arī gandrīz visiem pacientiem nav blakusparādību. • Granulocito aferezes iedarbība balstoties uz CAI pirmajā grupā pieci pacienti (56%) ieguva remisiju, bet otrajā grupā septiņi pacienti (78%), tātad granulocito afereze deva pozitīvu efektu balstoties uz CAI. • Balstoties uz EAI pirmajā grupā viens pacients (11%) ieguva atzīmi (0) pēc ārstēšanas ar granulocito aferezi, bet otrajā grupā seši pacienti (67%) ieguva atzīmi (0) pēc ārstēšanas ar granulocito aferezi, tātad granulocito afereze deva pozitīvu efektu balstoties uz EAI. • Pamatojoties uz iepriekš minēto mēs redzam, ka granulocito aferezes vislabākā efektivitāte ir otrajā grupā, kur pacienti 10 reizes izgāja granulocito aferezi.
Analysis of the efficacy of granulocyte apheresis in patients with ulcerative colitis
Keywords: Medicīna