Ergonomikas loma "Cuba Production" uzņēmumā. - Tālešs, Maikls (Latvijas Universitāte, 2015)
Pētījuma problēmas būtība ir izprast ergonomikas lomu „Cuba Production uzņēmumā. Ergonomika fokusējas uz atbilstošu darba vietas, vides, iekārtas projektēšanu tā lietotāja labā. Pētījuma mērķis ir identificēt ergonomikas lomu uzņēmumā, tā elementus, darba vietas faktora padziļinātu izpēti. Galvenie uzdevumi bija izpētīt darbinieku vērtējumu par pastāvošo darba vidi, teorētiskās literatūras izpēte. Pētījuma periods ilga vienu mēnesi „Cuba Production” uzņēmumā akadēmiskās prakses ietvaros. Galvenie rezultāti iegūti ar anketēšanas un teorētiskās literatūras izpētes palīdzību. Pētījuma galvenie rezultāti pauda darbinieka un darba vides ciešu atkarību, kas ietekmē uzņēmuma attīstību. Kā viens no būtiskākajiem secinājums ir, ka darba vietas rekonstrukcija izvirzās kā neatņemams instruments darba vietas uzlabošanai.

Research main focus was to explore ergonomics role in “Cuba Production” company. Ergonomics goal is to achieve compatibility between two elements: the human being, employee and its environment, their job. Research objective was to identify ergonomics aspect in the company, its elements and work conditions in the company. Research task was to explore employee’s opinion of their working environment. Research period lasted for one month in “Cuba Production” company as an intern. Main results were gathered with the help of surveys and theoretical literature research. Essential results included employee and work place essential connection that plays a big part in the company’s development. Significant finding entails states that redesign of the workplace can come into play, the reform of organizational aspects of the work
Ergonomics role in "Cuba Production" company.
Keywords: Vadībzinātne