Ciparu vadības darbagalda iestatīšana,apkalpošana un programmēšana. - Krūmiņš, Aivars (Latvijas Universitāte, 2009)
Darbs ir rakstīts par elektroerozijas darbagaldu Fanuc Robocut alpha-0iD. Iekārta tika pasūtīta un uzstādīta sadarbojoties ar firmu „Instro”. Speciālisti no „Instro” norādīja, ka šis ir pašlaik modernākais, profesionālākais elektroerozijas darbagalds Latvijā un iespējams Baltijā. Darbā tika izpētīta iekārtas vadība, iestatījumi, tehniskie parametri. Tika veikts pētījums programmai Fanuc PC Fapt Cut, kā arī izzināts programmas tapšanas process. Galvenā problēma, kas tika risināta, ir griešanas procesa efektivitātes palielināšana. Balstoties uz darba prakstiskajā daļā iegūtiem rezultātiem tika būtiski paaugstināta ražošanas efektivitāte un izstrādātas jaunas cietmetāla detaļas, kā rezultātā ir ievērojami samazinājušās A/S „Liepājas Metalurgs” izmaksas. Darba gaitā tika izstrādāta cietmetāla detaļa, kas ir analoga oriģinālajai, bet precīzāka.

This paper is written about electric discharge machine Fanuc Robocut alpha-0iD. The machine was ordered and set up in collaboration with specialists from company called „Instro”. According to specialists this was the latest, most professional electric discharge machine in Latvia or even in Baltic countries. The aim of this work was to explore operation of machine, main settings and technical parameters in order to increase efficiency of cutting. Software Fanuc PC Fapt Cut also was subject of research. The efficiency of manufacturing is significantly incresed on the basis of results gained on practical study. The author developed new hard metal part that was identical to original but was more accurate and cheaper.
Mounting,sevise and programming of digital management working table.
Keywords: Datorzinātne