Skolēnu profesionālo interešu pilnveides vadība karjeras izglītībā Latvijā - Libkovska, Una (Latvijas Universitāte, 2012)
SKOLĒNU PROFESIONĀLO INTEREŠU PILNVEIDES VADĪBA KARJERAS IZGLĪTĪBĀ LATVIJĀ ANOTĀCIJA Promocijas darbs „Skolēnu profesionālo interešu pilnveides vadība karjeras izglītībā Latvijā” izstrādāts ar mērķi izpētīt un zinātniski pamatot skolēnu profesionālo interešu pilnveides iespējas karjeras izglītībā Latvijā. Ievērojot teorētiskās nostādnes par profesionālo interešu veidošanas teorijām, karjeras attīstības teorijām, veidota promocijas darba pētījuma organizācija. Pamatojoties uz veikto karjeras izglītības iespējamo attīstības scenāriju analīzi, skaidrota profesionālo interešu veidošana karjeras izglītībā, atbilstoši mūsdienu prasībām. Veiktais pētījums būtiski paplašinās izpratni par skolēnu profesionālo interešu veidošanas nepieciešamību un pilnveidi karjeras izglītībā Latvijā. Promocijas darbs izstrādāts Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē ar Eiropas Sociālā Fonda atbalstu. Darba apjoms 175 lpp., ietvertas 19 tabulas un 33 attēli. Atslēgas vārdi: profesionālās intereses, karjera, karjeras izglītība.

MANAGEMENT OF PROFESSIONAL INTERESTS IMPROVEMENT OF PUPILS IN CAREER EDUCATION IN LATVIA ANNOTATION The promotional paper “Management of Professional Interests Improvement of Pupils in Career Education in Latvia” has been developed with the purpose to research and scientifically substantiate possibilities of improving professional interests of pupils in career education in Latvia. Research organization of the promotional paper has been formed by considering the theoretical viewpoints regarding theories of forming professional interests, career development theories. On the basis of the performed analysis of the possible development scenarios of career education, formation of professional interests in career education has been explained, in accordance with today’s requirements. The performed research will substantially expand comprehension about necessity to form professional interests of pupils and its improvement in career education in Latvia. The promotional paper is developed at the Faculty of Pedagogy, Psychology and Art of the University of Latvia. Volume of the paper is 175 pages, it comprises 19 tables and 33 figures. Key words: professional interests, career, career education.
MANAGEMENT OF PROFESSIONAL INTERESTS IMPROVEMENT OF PUPILS IN CAREER EDUCATION IN LATVIA
Elektroniskā versija nesatur pielikumus
Keywords: Izglītības vadība; Vadība un administrēšana un nekustamo īpašumu pārvaldība