Laikmeta atspoguļojums A. Ostrovska lugā “Līgava bez pūra” - Tambijeva, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2020)
Jekaterina Tambijeva Laikmeta atspoguļojums A. Ostrovska lugā «Līgava bez pūra»: bakalaura darbs - Rīga, 2020. - 46 lpp. Bakalaura darbs veltīts laikmeta atspoguļojuma izpētei A. Ostrovska lugā «Līgava bez pūra». Darba mērķis ir identificēt pēcreformas perioda raksturlielumus, kas atspoguļojas gan sižeta uzbūvē, gan drāmas galveno varoņu tēlos, kuriem darbā pievērsta īpaša uzmanība. Tiek izveidots vēsturisks komentārs, kas ļauj dziļāk izprast lugu. Darbs sastāv no divām daļām. Pirmā daļa veltīta drāmas vestūrei, kā arī tajā attēloto notikumu vēsturiskajam kontekstam. Otrā daļa veltīta laikmeta atspoguļošanai A. Ostrovska darba tekstā. Pētījums būs noderīgs filologiem, kuri pēta A. Ostrovska darbu. Pētījums tiks izmantots arī lugas «Līgava bez pūra» pētīšanā skolās.

Jekaterina Tambijeva Reflection of the Era in the play «Without a Dowry» by Alexander Ostrovsky: bachelor’s work – Riga, 2020. – 46 pages. Bachelor’s work is dedicated to studying reflection of the Era in the play «Without a Dowry» by Alexander Ostrovsky. The aim of the work is to identify the main features of post-reform period reflected both in the construction of the plot and character of the main personages, to whom paid special attention in this work. A historical comment is created, allowing deeper understand the play. The work consists from two parts. The first part is devoted to history of drama creation, as well as the historical context of the events depicted in it. The second part is devoted to the reflection of the Era in the text of composition by Alexander Ostrovsky. The study will be useful to philologists, which are engaged in poetry by Alexander Ostrovsky. Also the study will be used in school programs while learning the play «Without a Dowry».
Reflection of the Epoch in A. Ostrovsky's Play «Without a Dowry»
Keywords: Valodniecība; пьеса; дворянство; купечество; эпоха; реформа