WPS iespējas un atbalsts maršrutētājos - Dziļuma, Anete (Latvijas Universitāte, 2013)
Kvalifikācijas darba ietvaros tika pētīta WPS (Wireless protected setup) funkcionalitāte un ievainojamība. Darba mērķis bija novērtēt funkcionalitātes labās un sliktās puses, izpētīt kā WPS darbojas un praktiski pārbaudīt tā ievainojamību. Darba izstrādes gaitā tika veikti praktiski pētījumi, divi pārlases uzbrukumi ar WPS funkcionalitāti aprīkotiem maršrutētājiem. Tika pierādīta izvirzītā hipotēze - WPS ievainojamību var novērst, uzstādot papildu rīkus un aizsardzību. Tādā veidā WPS vairs nerada draudus tīkla drošībai. Atslēgvārdi: WPS, Wmware, Reaver, tīkla drošība.

During the qualification work author researched WPS (Wireless protected setup) functionality and vulnerability. Tested WPS functionality’s positive, negative aspects and vulnerability by doing two brute-force attacks towards WPS routers. After the results author proved hypothesis – WPS vulnerability can be decreased by setting up additional programs and protection. That way WPS is safe for everyday users. Keywords: WPS, Wmware, Reaver, network security.
WPS functionality in routers
Keywords: Datorzinātne