Darbaspēka starptautiskā migrācija Latvijā un tās ietekme uz darba tirgu - Lurina, Marija (Latvijas Universitāte, 2014)
Diplomdarba tēma ir “Darbaspēka starptautiskā migrācija Latvijā un tās ietekme uz darba tirgu”. Starptautiskai migrācijai ir liela ietekme uz valsts ekonomiku un darba tirgu. Emigrācija un imigrācija ir nozīmīgs aspekts Latvijas ekonomikā attīstībā. Jau ilgus gadus Latvijā darbaspēka migrācija jautājums paliek atklāts un aktuāls. Katrai valstij jārūpējas lai darba tirgū būtu līdzsvars starp darbaspēka pieprasījumu un piedāvājumu, jo mūsdienās augošā starptautiskā darbaspēka migrācija ved valsti trūkuma pēc darbaspēka. Diplomdarba mērķis – izpētīt, kā darbaspēka starptautiskā migrācija ietekmē darba tirgus situāciju Latvijā. Darba uzdevums ir starptautiskās darbaspēka migrācijas iemeslu un cēloņu noteikšana, ka arī izpētīt un analizēt informāciju par migrācijas procesiem Latvijā un izprast migrācijas tendences. Diplomdarba izstrādāšanai un uzdevumu veikšanai izmantotas pieejamo publikāciju analīze un izvērtējums, pētot materiālus par migrāciju izmantotas statistiskās analīzes.

Graduation’s works theme is: “International labour migration trends in Latvia and that’s influence on employment market”. International migration have a major influence on the country’s economy and employment market. Emigration and immigration are an important aspect in the development of the Latvian economy. For many years Latvian employment labor migration is an important aspect of the Latvian economy and it still open-ended question what popular discussed nowadays. Every country needs to take care of the labor market would be a balance between offer and demand, because today's growing international labor migration are leading the country to labour deficit. Graduation’s work aim – to explore how international labor migration impact on the labor market situation in Latvia. The task of graduation work is to identify the reasons of international labor migration, to explore and analyze information and reasons about the migration process, and understand Latvian migration trends.
International Labour Migration Trends in Latvia and that's Influence on Employment Market
Keywords: Ekonomika